zondag 31 mei 2009

Doosje als herinnering.

Dit blikken doosje heb ik eens van mijn moeder gekregen. Het is voor mij een mooie herinnering omdat ze er al een hele tijd niet meer onder ons is. Daarom is het speciaal voor mij.Zelf heb ik er mooie spreuken in zitten.Mijn moeder hield ook van gedichten.Een gedicht wil ik hier zovast neerzetten.

' Mensen zonder hoogtevrees zijn mensen met weinig fantasie'.

Dat is bij mij wel van toepassing.Omdat een van mijn passies Fantasy is.Spaar al jaren elfjes en heksen.En ook ik heb een enorme hoogtevrees.Wat vaak lastig kan zijn.

donderdag 28 mei 2009

Hun jasje uit.

De kapper is weer langs geweest voor de deze dames te scheren.Ze kunnen er weer een jaartje tegen. Jasje weer uit,nageltjes weer geknipt.En ze zien er weer netjes en wat slanker uit.
Dit jaar hebben we er niet zoveel om te knippen.Vorig jaar hebben we een deel schapen weg gedaan.Ook dit jaar hebben we geen lammetjes.We wilde het wat rustiger doen.Vorig jaar nogal wat pech gehad met schapen.Mischien dat we dit jaar weer wel een ram er bij doen.We wachten maar af.

dinsdag 26 mei 2009

Teddybeer.



Deze schattige beer heb ik zelf gemaakt. Wel eventjes geleden.Op een hobbyclub. Mag graag workshops doen.Heb er al heel wat gedaan.Het was wel leuk en dankbaar werk. Zeker als je het lieve snuitje ziet.Het bijwonen van een workshop is zeer leerzaam en vooral gezellig.
Posted by Picasa

maandag 25 mei 2009

Een van mijn Heksen

Zoals jullie kunnen lezen elders op mijn blog dat ik van fantasy houd. Daar horen de heksen ook natuurlijk bij. Dat is al jaren en jaren zo. Ze staan niet alleen bij ons binnen maar ook buiten zoals je kunt zien. Het is wel eens handig om te zien waar de wind vandaan komt. Deze windwijzerheks helpt ons daarbij. Thevens kunnen de voorbijgangers ook zien waar mijn passie ligt.
Vandaag was de hemel strakblauw zo te zien. Het was buiten heerlijk vertoeven.Kijk dagelijks naar mijn heks. Van mij mag ze wel even zo blijven staan.

zaterdag 23 mei 2009

De eerste aardbeien


Vanavond de eerste aardbeien geoogst en gegeten. Verukkelijk waren ze. Deze aardbeien staan bij ons in de tunnelkas. Buiten hebben we ook aardbeien staan. daar staat nu pas bloemen in. En het voordeel dat ze binnen staan is de vogels ze niet kapot pikken. Het zijn hele zoete aardbeien.

vrijdag 22 mei 2009

Een mooie herinnering.


Deze week was ik met het interieur bezig toen dit glazen plaatje in mijn handen kreeg om het af tedoen. Er heeft altijd een kettinkje aangezeten om het op te hangen voor het raam. Maar dat is al lang geleden gesneuveld. Heb het jaren geleden gekregen van een zus van mij. Zonder het te weten kreeg het een zeer speciale betekenis voor mij. Haar zoon is mijn petekind. Hij is intussen ook al volwassen. Maar ik zal het plaatje nooit wegdoen. Toen hij nog klein was zei hij dat ik dat was op die afbeelding. En hij gaf mij een koosnaampje waar ik zeer trots op was.Hij zij dat het "Tiete Rija was". Ik ben Tante Ria voor hem. Vandaar deze naam. Nu noemen wij elkaar gewoon bij onze echte naam hoor. Maar ik vond het heel leuk.

dinsdag 19 mei 2009

Weer wat ontdekt



Vandaag deed ik weer de ronde in de tuin om te kijken of ik weer wat plaatjes kon schieten.Toe ik een van de tuinpaadjes op liep zag ik ineens dat er een vogeltje een nestje in het mini vogelhuisje gemaakt heeft.Vorig jaar heb ik dat huisje meegebracht voor de sier.Dacht niet dat er een vogel in zou kunnen omdat het zo klein is.Maar zo zie je het maar weer.Dat het wel degelijk kan.Aan de achterkant.Tussen de tuin en het huisje zit een gaatje waar het vogeltje in kan.Want zo aan de voorkant zit het helemaal vol.Maar ik heb nog niet kunnen ontdekken wat voor vogeltje het nestje heeft gebouwd.Maar het staat gelukkig in de voortuin en kunnen we erzo naar kijken.Het is wel leuk dat het ook gebruikt wordt.
Posted by Picasa

maandag 18 mei 2009

Hier is hij dan de servieskast.

Heb twee afbeeldingen kunnen maken van de servieskast. Krijg hem niet in een keer op een foto. De kast is zo groot. Hij is wel 220cm hoog.Denk er ook hard aan om hem te schilderen. Moet nog even denken wat voor kleur. Het zal waarschijnlijk een wit tint worden met een zacht kleurtje binnen in de kast. Als dat gebeurd is zal ik hem zeker aan jullie laten zien hoe hij geworden is.
Dat zal nog wel een poosje duren.Zijn nog even belanrijkere zaken die aan een schilderbeurt toe zijn.Maar daar houd ik jullie ook van op de hoogte.

zaterdag 16 mei 2009

Ook verzamel ik serviesgoed.

Posted by Picasa
Nog een passie van mij is het sparen van serviezen.Heb ze van verschillende familieleden gekregen.Heb ze in een een hele grote kast staan in de keuken.Ben er heel trots op.Dit zijn er maar enkele van.Deze week zal ik proberen om de kast met ook de rest van de serviezen op mijn blog zetten.Want ik krijg ze nog niet goed op een foto.

donderdag 14 mei 2009

Barok stoelen.


Heb ze al even binnenstaan. Eindelijk Barokstoelen. Ze stonden al heel lang op mijn verlanglijstje.Zo heb ik er vier stuks.Twee rode een zwarte en een donker blauw.Tussen de zwarte en de blauwe zit heel weing verschil.Maar het waren de laatste in deze winkel.Daarom hebben wij ze toen gekocht.Nu was mijn kans om ze binnen te hebben.Ben er ook zeer gelukkig mee.

dinsdag 12 mei 2009

De Akelei.





Akeleien is altijd een van mijn lievelingsbloem geweest.Zodra ik weer een andere kleur tegenkom breng ik het mee. Als plantje of als zaad.Bij ons in de boerderijtuin komen ze goed tot hun recht.En ze zaaien zich ook vanzelf weer verder uit.Elk jaar is het weer een verassing op welke plaats ze ook weer uitkomen.Ook op de plaats waar ze nu staan natuurlijk.Maar ook op andere nieuwe plaatsen.Zelf vind ik dat het net sprookjesbloemen zijn.Dan moet ik aan elfjes denken.Wat een fantasie he.
Posted by Picasa

maandag 11 mei 2009

Moederdag.

Het was een gezellige dag gisteren. De kinderen en kleinkinderen kwamen per toeval tegelijk.
Daarom was het voor de kleinkinderen ook prettiger.Konden ze samen spelen.Buiten was het fijn voor hun lekker in de zon. De twee oudste meisjes gingen een rondje fietsen. En de twee jongsten speelden lekker met water en zand. Wij volwassenen konden gezellig buurten. Korom het was een heerlijke moederdag voor mij. Heb er echt van genoten.




Deze cadeau's gekregen voor Moederdag. Ben er ook zeer blij mee.Had zelf allang lopen twijfelen of ik zoiets zou kopen.Toevallig kreeg ik nu beide bloemstukken gisteren.Ook het lekker geurende badproducten zijn welkom.




vrijdag 8 mei 2009

Nog een kaartje gemaakt.


Gisterenavond nog een kaartje gemaakt. Zoals je kan zien ben ik ook liefhebber van Vintage -kaarten. Is ook leuk om te doen. Het papier komt van een blok Designer Paper .Dubbelzijdig bedrukt. Je kunt het leuk versieren met kantjes,knoopjes,etc.etc. Kantjes heb ik in de loop der jaren ook bij elkaar gespaard. Ben ook erg bewaarderig.Het is ook lekker afwisselend om de ene keer een 3-D of scrapkaarten te maken.

donderdag 7 mei 2009

Geboortekaartje gemaakt.


Dit geboorte kaartje gemaakt met Pigovellen uit het Pigoboek.Een heel mooi boek met leuke knipvellen.Ben er trots op dat de auteur mijn broer is.Hij maakt al vele jaren schitterend werk.En ontwerpt al jaren mooie knipvellen,mallen en stempels.Het tekentalentheeft hij al van zeer jonge leeftijd.Vroeger maakte hij ook prachtige schilderijen.

dinsdag 5 mei 2009

Mijn Hoedenverzameling.

Een volgende passie is hoeden. Zoals de dame met de PRACHTIGE hoed op het linkse plaatje dat ik op internet vond. Dit plaatje vind ik zo mooi zoat ik het erbij heb geplaatst.

Hoeden heb ik altijd al mooi gevonden.Mijn aandacht gaat ook altijd uit naar de hoeden van onze Koningin en haar familie.Ook met Prinsjesdag kijk ik graag naar de hoeden die alle dames dragenZelf heb ik ook deze verameling aan hoeden.En heb ze natuurlijk zelf gedragen.Maar waar ik nu woon durf ik ze niet goed meer te dragen.Ben bang dat ze mij dan te verwaand vinden.Want je ziet in het landelijk gebied niemand met een hoed op lopen.Zelfs niet met een Cowboyhoed.Enkele hoedjes bewaar ik in deze twee dozen.De strooien en de countryhoed passen n er niet in.


Posted by Picasa


Heb ze graag gedragen.
Posted by Picasa

zondag 3 mei 2009

Leren fietsen.




Onze kleinzoon Matthew aan het leren fietsen.Zijn moeder(onze dochter)was het hem aan het leren.Viel wel wat tegen.Hij gaat aan je hangen en dan wordt het zwaar.Maar ze heeft er wel
veel geduld mee moet ik zeggen.Een beetje lukte het wel.Maar alle begin is moeilijk.Nog eventjes oefenen en dan lukt het heus wel.Succes Matthew.